maandag 27 december 2021

WIE O WIE

Een stukje op MO* over de ellendige situatie waar mijn medewerker en zijn familie zich momenteel in bevinden. Ik vraag nooit om iets te delen, maar maak nu toch een uitzondering. Op de mails en berichten die de afgelopen veertien dagen aan de Dienst Vreemdelingenzaken werden gericht, komt geen antwoord. En wie weet, kan wat extra aandacht helpen.

Want DVZ draagt een groot stuk van de verantwoordelijkheid voor het probleem wegens het verkeerd interpreteren van een datum. Gelukkig heeft men de vergissing ondertussen ingezien en laten weten dat de procedure wordt verdergezet.
Maar het tijdverlies is er de oorzaak van dat de levens van de vrouw en kinderen nu zonder meer in gevaar zijn. Ze verblijven in Caïro in afwachting van een doorreis naar België maar hun visa is op 1 augustus verstreken en ze dreigen hierdoor naar Jemen te worden teruggestuurd, nota bene naar daar waar ze via een list wisten te ontkomen.
Niets hiervan staat ook ter discussie; zoals gezegd, het gaat om het verkeerd interpreteren van een datum. De brieven waarvan DVZ beloofde dat men die zou versturen en waaruit moet blijken dat de procedure opnieuw verder gaat, zijn tot op vandaag nog steeds niet aangekomen. Nochtans kon dit de situatie recht trekken. Maar die kans heeft men dus voorbij laten gaan.
Meer duiding hieromtrent vind je in het stuk op MO*.
Dit gaat om een vrouw met drie kinderen die de afgelopen maanden door een hel zijn gegaan en geen idee hebben wat er straks met hen zal gebeuren. We blijven hopen op een goede afloop, maar zoniet: zal iemand hiervoor verantwoordelijk gesteld worden of kan men dit zomaar naast zich neerleggen?

Geen opmerkingen: