donderdag 30 december 2021

HET LANGE WACHTEN

Anekdotes en familiegeheimen die herinneren aan één of meerdere straffe avonturen die onze voorouders maken tot wie of wat ze waren, worden meestal nog eens opgehaald als de kinderen en kleinkinderen samen komen op een of ander familiefeest of aan de koffietafel na een begrafenis. Maar bij goeie vriend en vermaarde tatoeëerder Dagmar Verfaillie blijft het daar niet bij.
De eerste lockdown zorgde ervoor dat hij enkele versnellingen moest terugschakelen en de zee van tijd die dat opleverde benutte hij om dat verhaal van zijn pepe, waar hij al vele jaren lang aan sleutelde, eindelijk eens af te werken.
Om geen toegevingen te moeten doen bracht Dagmar het boek gewoon in eigen beheer uit en je kunt niet anders dan beamen dat dit een verstandige keuze was als je het prachtig vormgegeven, net verschenen kunstwerk in handen houdt. Hij vroeg me af en toe om wat taaladvies zodat het resultaat geen complete verrassing meer voor me is en toch ben ik helemaal van de kaart door zijn oogverblindende graphic novel 'Het Lange Wachten'. Als een volleerd meester verweeft Dagmar enkele verhaallijnen waarin uiteindelijk ook de liefde en de dood samenkomen zodat je soms moet lachen en huilen tegelijk.
Een wondermooie, bitterzoete vertelling!
Lees ook de vijf sterrenrecensie van Wouter Porteman op Stripspeciaalzaak: https://www.stripspeciaalzaak.be/besp.../fragiele-schoonheid

Geen opmerkingen: