maandag 27 december 2021

VAKANTIE...

Net als je denkt dat het niet meer erger kan... Deel gerust want hoe meer verontwaardiging voor deze schrijnende situatie, hoe beter. De familie van mijn collega leeft al meer dan een half jaar in een kleine hotelkamer, wachtend tot ze door kunnen reizen. De kinderen kunnen niet naar buiten, de vrouw spreekt de taal niet. Dat was eerst ook niet erg, want het verblijf daar was normaal gezien van korte duur.

Maar door een misverstand bij de Dienst Vreemdelingenzaken liep de doorreis ondertussen meer dan vier maanden vertraging op. Gelukkig zag men de vergissing in en werd er op 12 juli bevestigd dat de betrokkenen nu snel zouden worden uitgenodigd voor een dna-test.
Elke dag is er de hoop dat die uitnodiging in de brievenbus zal vallen. Het is dringend, na het verstrijken van hun visum eind juli verblijven de moeder en de drie kinderen illegaal in Egypte. Helaas kwam er opnieuw nieuws van de Dienst Vreemdelingenzaken. Je gelooft je oren niet, het is onmenselijk en schaamteloos. Dat de uitnodiging nog een tijdje op zich zal laten wachten. Misschien komt ze in september, maar helemaal zeker is dat niet.
Want het is vakantie...

Geen opmerkingen: