maandag 19 april 2021

KRONIEK VAN EEN AANGEKONDIGDE LOCKDOWN (30/10/2020)

We zagen het van weken ver aankomen, jammer genoeg. Het lijkt wel de kroniek van een aangekondigde lockdown. Het zal voor veel mensen opnieuw een hele beproeving worden. Erger wellicht dan de eerste keer, want de lente is er niet om ons te troosten. Maar we mogen elkaar niet uit het oog verliezen. Attent zijn voor wie alleen leeft. Contact houden.

We mogen de moed niet opgeven. Deze tweede lockdown werd al voorspeld in de lente. Tot zover hebben de wetenschappers en virologen gelijk. Dus durven we hopen dat ze ook gelijk hebben wanneer ze beweren dat er een sneltest zal zijn tegen volgende zomer. Als die er is, kunnen mensen - volgens sommigen in vijf minuten, volgens anderen in een half uur - getest worden en wie ziek is, afgezonderd worden. Zo zou het leven weer wat normaler kunnen verlopen. En wie weet komt er dan ook nog een vaccin voorbij.

Het lijkt nu nog veraf, maar dat was oktober tijdens de eerste lockdown ook. We moeten ons voorbereiden op enkele heel moeilijke weken, maar we mogen de moed nu niet verliezen. Denk aan het feest dat ons, vroeg of laat, maar hoe dan ook wacht. Ik hoop je daar terug te zien.

Geen opmerkingen: