zaterdag 10 oktober 2015

MET BUSMINS IN DE TUIN DER LUSTEN

Ik werd wakker en zag de blauwe lucht die door het raampje viel van het vakantiehuis in Wijtschate. We ontbeten samen met onze ‘Vrienden van het Heuvelland’ en keerden terug naar huis. Het was windstil en in de blauwe lucht zag je fijne witte strepen en plekken, kleine, subtiele toetsen, poëtisch en abstract. Thuis gekomen maakte ik me klaar en vertrok opnieuw, nu naar ‘de tuin der lusten’ waar we in de late namiddag twee maal mochten aantreden met Busmins. Frank had een rustige grijze dag voorspeld, maar het was blauw, het bleef blauw en bleek bij aankomst vol ambiance!
Het werd geen onverdeeld succes. Iemand zei me: ‘jullie spelen een huismatch’, maar we hadden onze tegenstanders nog niet gezien. Die bleken te bestaan uit een onhandige ligging van ons carravanneke net naast een verbindingsweg waar doorlopend een grote stroom passanten langs moest, en een onaangepaste muzikale ondersteuning: We stonden niet tussen de speakers, die stonden rond de dj set, en er waren geen monitors waardoor we onszelf niet konden horen. Verder waren er geen voorzieningen om piano en accordeon te versterken. Dit lag allemaal vooral aan een wat gebrekkige communicatie waar wij ook deel van uit maakten. Dankzij dit alles sloten we, na enkele keren volledig de mist te zijn ingegaan, de eerste set vervroegd af, met een gevoel van onbehagen, machteloos en onvoldaan. Een beetje ongelukkig, zeg maar.

Foto: Peter Carly
We beseften: de tweede set zou erop of erover zijn. Maar de stroom passanten viel langzaam stil, het terras zat vol met van de mooie vooravond genietende mensen, al dan niet met een La Trappe voor hun neus, en Bram en Wim van de Spil haalden alles uit de kast om het maximale uit de beperkte middelen te halen waarmee we het moesten doen. En we gingen ervoor. De ontvangst van piano en accordeon bleven nog steeds beperkt tot de voorste rijen maar met de rest bereikten we het hele plein, we hoorden onszelf en hadden vanaf het eerste nummer het publiek mee, met als hoogtepunt de politie die ongewild mee figureerde tijdens ‘Parkeerwachtre’... Je kunt gerust stellen dat we in het tweede deel van deze wedstrijd voortdurend in balbezit waren! Iedereen bedankt voor t enthousiasme, de fijne reacties achteraf en MERCI!

Geen opmerkingen: